Making Money

‘Vreemde’ valuta voor vluchtelingen

‘Making Money’ is een project wat onderzoekt op wat voor manier ongedocumenteerde vluchtelingen kunnen/mogen bijdragen aan de samenleving. De bezoeker van de Dutch Design Week betreedt een printshop. Hier worden lokale valuta geprint die symbool staan voor werk en perspectief. Voor ongedocumenteerde vluchtelingen is het normaliter niet legaal om te werken of zelfs vrijwilligerswerk te doen. Door van het recht op persvrijheid gebruik te maken kunnen deze biljetten toch worden verkocht door vluchtelingen mits het in de openbare ruimte gebeurd. ‘Making Money’ werpt een kritische blik op het sociale vraagstuk over het belang van participatie van vluchtelingen in de samenleving.

Het project was onderdeel van de expositie ‘ It’s Your World’ op het Strijp-S terrein, Eindhoven tijdens de Dutch Design Week in 2015.

Over de expositie: Ons dagelijks afval, productieproces van mobiele telefoons, de bacteriën op onze huid of asielzoekers die geen verblijfsvergunning hebben gekregen. Deze onderwerpen zou je niet meteen associëren met het ontwerp vak. Toch lenen deze onderwerpen zich juist voor slim ontwerp waarbij de kracht van verbeelding het verschil kan maken. It’s Your World biedt een podium door middel van vier kleine exposities waarin ontwerpers hun visie op de wereld delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *