In Limbo Embassy

Embassy of the Undocumented

In Limbo Embassy is een reizende ambassade voor vluchtelingen, asielzoekers en ongedocumenteerden tussen wal en schip. Met vluchtelingen in de rol van ambassadeurs laat In Limbo Embassy een ander licht schijnen op het vraagstuk rondom asielzoekers.

De ambassade is een neutrale ontmoetingsplek. Het mobiele kantoor rees anderhalf jaar lang af naar verschillende plekken in Nederland . Hier nodigden de ambassadeurs (vluchtelingen) buurtbewoners, passanten en ambtenaren uit voor een gesprek. De ambassade biedt ruimte voor een gelijkwaardige dialoog, debat en culturele uitwisseling.

In Limbo Embassy is in het leven geroepen voor en door mensen die zich ‘in limbo’ bevinden: Vluchtelingen die niet in Nederland mogen blijven en die ook niet terug kunnen naar het land van herkomst door bijvoorbeeld ongeldige reisdocumenten of een onveilige situatie in het land. Velen van hen voelen zich niet vertegenwoordigd door hun eigen ambassade of door de media. Bijvoorbeeld ambassadeur Tulu uit Ethiopië, die van zijn eigen ambassade te horen kreeg dat ze hem niet konden helpen, omdat hij niet de juiste papieren had.

Om de In Limbo Embassy van de grond te krijgen hebben we een crowdfunding campagne opgezet. Naast het financiële doel van deze campagne wilden we hiermee ook een netwerk van bondgenoten aan ons koppelen. Het opgehaalde geldbedrag is gebruikt voor het herinrichten van de ambassade, een promotie campagne en voor het transport en de onkosten van de ambassadeurs. Via donaties, verkoop van de portretten, ambassadepin of -vlag hebben ruim 150 bondgenoten ons gesteund. De ambassade heeft anderhalf jaar rondgereisd langs verschillende steden, evenementen, musea en debatavonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *