Manon

Als sociaal ontwerper ontwikkel ik interventies met maatschappelijke impact. Ontmoeting staat daarin centraal. Met mijn ontwerpen waarin ik aansluit bij het dagelijks leven van de gebruiker hoop ik mensen nieuwe inzichten te bieden en tot elkaar te brengen. 

Contact met een vreemden, waarom dan?

Door de komst van de zelf rijdende auto verdwijnen de files en daarmee verdwijnt ook de communicatie tussen stilstaande bestuurders; fileflirts en het filezwaaien. Internet brengt onze boodschappen thuis en benzinepompen bedienen we zelf. Wachten bij het stationsloket of bij de bakker om de hoek is er dus niet meer bij. Alles lijkt geolieder te verlopen. Ook hoeven we niet meer naar de bank omdat we immers alles via PC of smartphone kunnen regelen. Allemaal plaatsen en situaties die ons eerder ‘vreemden’ deden ontmoeten.

Steeds vaker baseren we onze meningen over ‘de ander’ op basis van wat we zien op het nieuws of lezen in de krant of op sociale media. Door de interventies die ik ontwikkel, met de ontmoeting in de hoofdrol, beoog ik dat deze mening niet alleen gebaseerd wordt op wat we lezen maar wat we ervaren.