In Limbo Embassy

Embassy of the Undocumented

In Limbo Embassy is een reizende ambassade voor vluchtelingen, asielzoekers en ongedocumenteerden tussen wal en schip. Met vluchtelingen in de rol van ambassadeurs schijnt In Limbo Embassy een ander licht op het vraagstuk rondom asielzoekers.

De ambassade is een neutrale ontmoetingsplek. Het mobiele kantoor rees anderhalf jaar lang af naar verschillende plekken in Nederland . Hier nodigde de ambassadeurs buurtbewoners, passanten en ambtenaren uitnodigen voor een gesprek. De ambassade biedt ruimte voor een gelijkwaardige dialoog, debat en culturele uitwisseling.

Foto door Vera Duivenvoorden

Tussen wal en schip

In Limbo Embassy is in het leven geroepen voor en door mensen die zich ‘in limbo’ bevinden: Vluchtelingen die niet in Nederland mogen blijven en die ook niet terug kunnen naar het land van herkomst door bijvoorbeeld ongeldige reisdocumenten of een onveilige situatie in het land. Veel van hen voelen zich niet vertegenwoordigd door hun eigen ambassade of door de media. Bijvoorbeeld ambassadeur Tulu uit Ethiopië, die van zijn eigen ambassade te horen kreeg dat ze hem niet konden helpen, omdat hij niet de juiste papieren heeft.

Image by Hans Boddeke

Bondgenoten van de Ambassade

Om de In Limbo Embassy van de grond te krijgen hebben we een crowdfunding campagne opgezet. Naast het financiële doel van deze campagne wilde we hiermee ook een netwerk van bondgenoten aan ons koppelen. Het opgehaalde geld bedrag is gebruikt voor het herinrichten van de ambassade, een promotie campagne en voor het transport en kosten van de ambassadeurs. Via donaties, verkoop van de portretten, ambassade pin of vlag hebben ruim 150 bondgenoten ons gesteund. De campagne heeft tot 23 augustus gedraaid op het crowdfund platform Voordekunst.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!