Gone too Soon

Gone too soon

Of het nou televisies, haardrogers of mobiele telefoons zijn, de meeste elektronische apparatuur wordt voor een steeds kortere periode gebruikt. Elke dag worden er 350.000 mobiele telefoons weggegooid. Vanuit een ecologisch standpunt is dit onacceptabel.

Ons onverantwoord consumentengedrag draagt alleen maar bij aan de vervuiling en uitstoot van broeikasgassen. Kunnen we, ondanks dat er maar 12,5% van alle e-waste wordt gerecycled, de schuld alleen bij de fabrikanten leggen, of moeten we naar het gedrag van de consument kijken? Hoeveel apparaten heb je zelf de afgelopen 10 jaar aangeschaft? En hoeveel van deze apparaten heb je al weggegooid?

Memoire

In deze workshop zullen de deelnemers een kapot of verwaarloosd apparaat ontleden om erachter te komen wát je precies weggooit. Door het maken van een memoire van alle onderdelen van het apparaat staan we hier bij stil. Ondanks dat het voorwerp in zijn totaliteit niet meer functioneert, zijn de losse onderdelen nog wel degelijk te gebruiken.

Deze workshop is in samenwerking met Luc van Hoeckel ontwikkeld. Wij zijn uitgenodigd door de gemeente van Taipei en Archicake om in de zomer van 2016 naar Taipei, Taiwan te komen. We hadden meer dan 50 mensen die deelnamen aan de workshop, van ontwerpers tot vaders met hun zonen. Photocredits: Taipei City government & Remie Chen. Dank: Joost, Tammy, Weizhen, Ben, City government of Taipei & Archicake.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!