Coupe de Schiedam

Coupe de Schiedam

Voor de tentoonstelling ‘Familie’ in het Stedelijk Museum Schiedam werkte Manon samen met 18 lokale kapperszaken. De kappersstoel is namelijk de geknipte setting voor een goed gesprek, van relaties tot aan familiegeschiedenissen. Kappers hebben een belangrijke sociale rol in de maatschappij, ze bieden een luisterend oor en geven ruimte voor gesprek en ontmoeting met ‘de ander’. Iedere zondag van 12.00 tot 16.00 knipt één van de kappers gratis op zaal en gaat met zijn of haar klant in gesprek. In de verschillende kapsalons in Schiedam worden speciale kappersmantels gebruikt met daarop een prikkelende vraag die daarmee het gesprek aanjaagt.

Deelnemende kappers: Team Kappers, LeefMooi, So Much Hair, Yes! Salons, Akademia Fryzjerska, Fox Kappers, Rombout Kappers, Sha Kapsalon, Kapsalon Nieuwland, Hairshop, Kapsalon Profiel, Kapsalon In-Trend, Beautysalon van Veelen, Haarmode Elegance, Kapsalon Farouche, LA Voice Kappers, Samantha’s Kapsalon, BeautyBar.

Droogkappen 

In de kapperszaak in de museumzaal staan droogkappen. Als je plaatsneemt op de stoel onder de kap hoor je gesprekken tussen verschillende kappers en hun klanten over familie, naar aanleiding van de vraag op de kappersmantel. Luister hieronder één van de fragmenten.

Tentoonstelling ‘Familie’ 14 oktober t/m 3 maart. Voor meer informatie: www.stedelijkmuseumschiedam.nl

Foto’s: Aad Hoogendoorn

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!